大学英语期末试题及答案

2020-10-04 期末试题

  大学英语是一门比较难学的课程,很多同学对这门课程比较头痛,同学们要加倍努力才能学好大学英语。下面是阳光网小编给大家整理的大学英语期末试题及答案,欢迎大家学习参考。

  大学英语期末试题及答案(一)

  第一部分 交际用语(共计10分,每小题2分)

  1—5小题:阅读下面的小对话,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。

  1. -- Howls the movie? Interesting?

  A. It was shown late until midnight

  B. It was starred by a few famous people

  C. Far from. I should have stayed home watching TV

  D. I was seated far away in the corner

  2. --May I know your address?

  A. Sure. Here you are

  B. I have no idea

  C. It's far from here

  D, Sorry, I've forgotten

  3. -- Well, Mary, how are you?

  A. I'm good B. I'm pleased

  C. I'm fine D. I'm nice

  4.--Hello, may I talk to the headmaster now?

  A. Sorry, he is busy at the moment B. No, you can't

  C. Sorry, you can't D. I don't know

  5.- Is this the motel you mentioned?

  A. It looks comfortable B. Yes, it's as quiet as we expected

  C. You're so considerate D. No, the price's reasonable

  第二部分 词汇与结构(20分,每小题2分)

  6一15小题:阅读下面的句子,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。

  6. You_____to lock the door at night.

  A. should B. ought

  C. must D. shall

  7. Let me_____the case carefully before I draw a conclusion.

  A. look up B. look into

  C. look after D. look out

  8. You must explain_____how they succeeded_____the experiment.

  A. of us, for B. at us, at

  C. to us, in D. for us, to

  9. He is the man_____dog bit me.

  A. that B. which

  C. who D. whose

  10. Everything_____if Albert hadn't called the fire brigade.

  A. will' be destroyed B. will have been destroyed

  C. would be destroyed D. would have been destroyed

  11. I broke my leg when I_____skiing in America.

  A. is B. was

  C. -- (不填) D. would be

  12. At present, the most important thing is that Britain needs_____more to improve the relationship with the USA.

  A. to do B. doing

  C. to be done D. do

  13. I have lived here_____1997.

  A. for B. since

  C. at D. from

  14. She was convicted_____murder.

  A. to B. in

  C. of D. as

  15. All the team members tried their best. We lostthe game,

  A. however B. therefore

  C. since D. as

  第三部分 完形填空(共计20分,每题2分)

  16—25小题:阅读下面的短文,从短文后所给的`A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项,并在答题纸上圈出所选的字母符号。

  There are advantages and disadvantages to 16 Asian and Western educational methods. For example, one advantage 17 the education in Japan is that students there learn much more math and science 18 American students. They also study more hours each day than Americans 19 . The study is difficult, but it 20 students for a society that values discipline and self-control. There is, however, a disadvantage. Memorization is an important learning method in Japanese schools, 21 many students say that after an exam, they forget much of the information that they have memorized.

  The advantage to the education in North America, 22 the other hand, is that students learn to think by themselves. The system prepares them for a society that values

  23 ideas. There is, however, a disadvantage. When students graduate from high school, they haven't memorized 24 many basic rules and facts as students in other countries 25。

  16. A. not only B. all C. both D. only

  17. A. for B. to C. in D. as

  18. A. to B. for C. than D. in

  19. A. have B. studying C. does D. do

  20. A. provides B. gets C. prepares D. does

  21. A. and B. yet C. not D. just

  22. A. at B. to C. on D. under

  23. A. good B. poor C. new D. old

  24. A. more B. less C. good D. as

  25. A. have B. do C. haven't D. does

  第四部分 阅读理解(共计30分,每小题2分)

  26—35小题:阅读下列短文,从A、B、C、D四个选项中选出一个正确答案,并在答题纸上写出所选的字母符号。

  短文理解l

  Some people think they have an answer to the troubles of automobile crowding and dirty air in large cities. Their answer is the bicycle, or "bike".

  In a great many cities, hundreds of people ride bicycles to work every day. In New York City, some bike riders have even formed a group called Bike for a Better City. They claim that if more people rode bicycles to work there would be fewer automobiles in the downtown section of the city and therefore less dirty air from car engines.

  For several years this group has been trying to get the city government to help bike riders. For example, they want the city to draw bicycle lanes on some of the main streets, because when bike riders have to use the same lanes as cars, there are accidents. Bike for a Better City feels that if there were special lanes more people would use bikes.

  But no bicycle lanes have been drawn. Not everyone thinks it is a good idea--they say it will slow traffic. Some store owners on the main streets say that if there is less traffic, they will have less business. And most people live too far from downtown to travel by bike.

  The city government has not yet decided what to do. It wants to keep everyone happy. Only on weekends, Central Park is closed to cars, and the roads may be used by bicycles only. But Bike for a Better City says that this is not enough and keeps fighting to get bicycle lanes downtown.

  26. According to the passage, bicycles

  A. are more convenient than cars

  B. are safer traffic tools than cars

  C. are ridden by most people in the U. S

  D. are the solution to some city problems

  27. The idea of special bicycle lanes is most favored by

  A. the city government B. some bike riders

  C. people living far from downtown D. some store owners

  28. "Bicycle lanes" in the third paragraph probably means

  A. narrow passages between buildings for bicycles

  B. roads full of bicycles

  C. special parts of the road for bicycle riders only

  D. roads for bicycles only

  29. Which of the following is not true according to the passage7

  A. Bike for a Better City members ride bicycles to work.

  B. Sometimes accidents may occur when cars and bikes are on the same lanes.

  C. The Central Park is closed to cars on weekends.

  D. In New York City, many people use bikes as they have special lanes.

  30. The best title for this passage is

  A. Traffic Crowding in New York City

  B. Air Pollution in New York City by Cars

  C. Special Lanes for Passengers

  D. Solution to Traffic Problem in New York

  短文理解2

  Who will stage the games?

  Preparing for the Olympics Games is a huge undertaking. Just like the athletes, the hostcity spends years getting ready for the event. Before deciding which city will host the Olympic Games, the International Olympic Committee (lOC) has to examine bids from all over the world. Bidding for the games begins about ten years in advance. Without preparing a very strong bid, a city will not win the competition to host the games. Beijing was chosen for the 2008 games from five bidders -- Osaka, Paris, Toronto and Istanbul.

  Why does it take so long to prepare?

  Building the infrastructure costs huge amounts of money. Holding the World Cup in 2002 in Japan and South Korea, for example, meant that ten new stadiums had to be built, as well as many hotels and an improved transport system. In Beijing, after winning the bidthe government began major construction projects--the extension of the underground, the improvement of the airport and the building of new motorways. Each host city must also build an Olympic village for the athletes. By planting trees and creating parks, the city becomes more attractive for tourists.

  Why do countries want to host the Olympic Games?

  Hosting the games has a major effect on the economy and brings international prestige to the country. Thousands and thousands of visitors come to the games and the host cities are permanently improved.

  31. Bidding for the Olympic Games usually starts before the games are really

  held.

  A. two years B. eight years

  C. one year D. ten years

  32. Beijing was one of the bidders for the 2008 games.

  A. four B. five

  C. ten D. three

  33. The World Cup 2002 was held in

  A. Japan B. South Korea

  C. China D. A and B

  34. What construction projects did Beijing start after winning the bid?

  A. The extension of the underground.

  B. The improvement of the airport.

  C. The building of new motorways.

  D. All of the above.

  35. Why do countries want to host the Olympic Games?

  A. Because it has a major effect on the economy.

  B. Because it brings international prestige to the country.

  C. Because the host cities are permanently improved.

  D. All of the above.

  36—40小题:阅读下列短文,并根据短文内容判断其后的句子是正确(T)、错误(F),还是文字中没有涉及相关信息(NG)。

  短文理解3

  People who cannot tell all colors apart are said to be color blind. Most color-blind peoplecan see yellow and blues, but confuse reds with greens. It is very rare for a person to be blind to all colors, but they may see everything in shades of black, white, and gray.

  It is interesting to note that many color-blind people don't even realize that they are color-blind. They don't know that the colors they are seeing and naming are not the actual colors that people with normal vison can see. This can be particularly dangerous when a color-blind person confuses the red and green of a traffic light.

  Color blindness is thought to be inherited (遗传). And although doctors have thought up tests to determine (测定) color blindness, there is no cure to treatment for it.

  36. A color-blind person can tell red and green apart correctly.

  37. Many color-blind people are unware (没意识到) that they are color-blind.

  38. It's especially dangerous for a color-blind person to cross a street when there are no traffic lights at the cross of the streets.

  39. A color-blind person is not allowed to drive.

  40. Up to now, doctors have found a way to free a person from his color blindness.

  第五部分 书面表达(20分)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a letter to a new friend,telling him/her about your ambitions and dreams. You should write at least 80 words and base your letter on the Chinese outline below:

  1.童年的梦想

  2.目前的情况

  3.对未来的希望

  阳光大学生网大学英语试题答案及评分标准

  第一部分 交际用语(共计10分,每小题2分)

  1.C 2.A 3.C 4.A 5.B

  第二部分 词汇与结构(共计20分,每小题2分)

  6. B 7. B 8. C 9. D 10.D

  11.B 12.A 13.B 14.C 15.A

  第三部分 完型填空(共计20分,每小题2分)

  16.C 17.B 18.C 19.D 20.C

  21.B 22.C 23.C 24.D 25.A

  第四部分 阅读理解(共计30分,每小题2分)

  26.D 27.B 28.C 29.D 30.D

  31.D 32.B 33.D 34.D 35.D

  36.F 37.T 38.F 39.NG 40.F

  第五部分 书面表达(20分)

  1)本题总分为20分,按6个档次给分。

  2)评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量、确定或调整档次,最后给分。

  3)字数少于50的(不包括所给句子和标点符号)从总分中减去1分。

  4)评分时应注意的主要内容为:内容要点、句型变化、运用词汇和语法结构的准确性。

  5)评分时,如拼写错误较多,书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

  2.范文Sample

  1st August 2014

  Dear Jennifer,

  Thank you for telling me about yourself. I'd like to let you know more about me too.

  As a child; I wanted to be a detective. I thought a detective was really great because he could solve criminal cases to do justice. But my dream never came true. I'm now a librarian, dealing with books every day. The work is nothing thrilling, but I like it. Since there are more and more electronic materials, I hope that we will have an e-library built soon.

  Looking forward to hearing from you again.

  Best wishes,
lan


【大学英语期末试题及答案】相关文章:

中考英语模拟试题及答案参考02-04

2017北京高考英语试题及答案10-09

2017安徽高考英语试题及答案10-07

大学英语四级阅读理解经典模拟试题及答案04-24

八年级语文期末试题及答案02-15

2017年高考英语模拟试题及答案02-11

2016年高考英语试题及答案02-16

大学面试题目及最佳答案02-06

四年级上册语文期末试题及答案03-04

七年级政治期末试题及答案参考02-26

中国近现代史纲要试题及参考答案三 大学《管理学基础》试题及答案