高考英语习题

2021-02-05 高考英语

  (用适当的介词或副词填空)

  My husband and I were paying a visit__1__my parents in Tucson.We went to a fastfood restaurant__2__dinner together.My husband went to the counter to order dishes and I stood with my parents.

  My dad is 90 years old.He can hardly see very well and walks__3__a stick.I was scanning the restaurant,waiting to sit at the first table that was more convenient than others.A woman who was sitting with her son made eye contact__4__me and asked me to come to her.With a puzzled look__5__my face,I pointed__6__myself and said,“Me?” She nodded and said,“Yes,you.” I walked to the table and she said,“Bring your family here.I can finish eating at the counter.My son is__7__a hurry to leave anyway.” My eyes were filled with tears as she wiped__8__the table and guided my dad to the seat.

  I always believe that there are naturally kind people__9__this world.This woman has set a good example__10__her son,who is a really lucky guy.

  [语篇解读] 本文为记叙文。作者一家去一家快餐店吃饭,由于老父亲行动不便,作者想等着坐第一张桌子,因为那张桌子比其他的更方便。这时一位女士主动给他们让座还帮他们擦干净了桌子并帮着搀扶自己的老父亲坐下,这使得作者深信世上还是好心人多。

  1.解析:pay a visit to为固定短语,意为:“拜访”。

  答案:to

  2.解析:句意:我们去了一家快餐店一起去吃晚饭。for表示目的,意为:“为了”。

  答案:for

  3.解析:句意:他几乎看不到东西,因此借助一个拐杖行走。with用以表示使用的'工具或器具。

  答案:with

  4.解析:make eye contact with sb.为固定短语,意为:“用眼神交流,目光相遇”。

  答案:with

  5.解析:此处表示“我脸上的表情”。故用介词on。

  答案:on

  6.解析:point to为固定短语,意为:“指着”。

  答案:to

  7.解析:in a hurry为固定短语,作表语时,意为:“匆忙,仓促”。

  答案:in

  8.解析:wipe down the table表示:“把桌子擦干净”。

  答案:down

  9.解析:in this world为固定短语,意为:“在这个世界上”。

  答案:in

  10.解析:set an example to为固定短语,意为:“为……树立榜样”。

  答案:to高考英语综合复习题(二)

  (用所给动词的适当形式填空)

  Good afternoon,my dear friends.

  My name is Li Jin.Today I'm very glad__1__(have) the chance__2__ (run) for vice president of the English Club.Concerning the position,I feel qualified__3__(take) the job.First,I have gained a lot of experience in management and have won wide praise from my classmates for my job as monitor.Second,I'm a warmhearted boy and always ready to help others.Third,I am good at__4__(organize) all kinds of activities and have successfully held a number of English corners.

  __5__(look) ahead,I will try my best__6__(assist) the president and serve my fellow students if I am lucky enough__7__(vote) vice president.On one hand,I will organize some campus activities,like “English Evening”,a platform where students can show their English and learn from each other.And I will also invite some famous professors__8__(give) lectures to us students so that we can acquire a lot of knowledge. On the other hand,I will organize more activities__9__ (enhance) the communication between schools.We can compete with students from other universities in debate contests or speech contests.Moreover,I will open more channels for you__10__ (voice) your opinions.

  I sincerely hope that you will give me a chance,and I promise you that I will be a good vice president.

  Thank you.

  [语篇解读] 本文为李津竞选英语俱乐部副主席的竞选演讲。

  1.解析:考查非谓语动词作状语。be glad to do sth.“很高兴做某事”。

  答案:to have

  2.解析:the chance to do sth.“做某事的机会”,其中不定式作定语。

  答案:to run

  3.解析:feel qualified to do sth.“觉得有能力做某事”。

  答案:to take

  4.解析:介词后用动名词作宾语。be good at sth./doing sth.“擅长做某事”。

  答案:organizing

  5.解析:此处应用现在分词作状语。look ahead“展望未来”。

  答案:Looking

  6.解析:try one's best to do sth.“尽某人最大的努力做某事”。

  答案:to assist

  7.解析:be+adj.+enough to do sth.“足够……能做某事”,其中不定式作结果状语,又因为I与vote之间是被动关系,故用不定式的被动式。

  答案:to be voted

  8.解析:invite sb.to do sth.“邀请某人做某事”。

  答案:to give

  9.解析:此处应用不定式作目的状语。

  答案:to enhance

  10.解析:channels for sb.to do sth.“让某人做某事的渠道”。

  答案:to voice

【高考英语习题】相关文章:

高考英语阅读习题06-25

高考英语复习归纳练习题06-18

高考英语单项填空习题及答案讲解02-06

关于高考英语的练习题及答案06-30

上海高考英语阅读新题型练习题06-24

广东省高考英语综合复习习题精选02-07

高考英语动词专项练习题及答案参考07-09

高考复习英语完形填空练习题及答案05-21

高考复习英语完形填空的练习题及答案05-21

高考英语动词专项练习题及答案参考 高考英语重点知识归纳