中考模拟试卷英语答案

2021-01-28 中考试卷

  导语:模拟试卷是指仿照实际真题试卷的一种试卷。以下是小编收集的中考模拟试卷英语答案,希望对大家有所帮助!

  中考模拟试卷英语答案一

  Ⅱ. 单项选择(10分)

  1. Please stop making so much   , children. The baby is sleeping.

  A. sound B. voice C. noise D. footstep

  2. Be more careful and we can   these accidents.

  A. make B. take C. prevent D. cause

  3. —    volleyball is this?

  —I guess it’s Linda’s.

  A. What B. Who C. Whose D. Which

  4. —Did   help you with the work?

  —No, I finished it myself.

  A. everybody B. somebody C. nobody D. anybody

  5.    is dangerous for children to swim in the river alone.

  A. It B. That C. This D. He

  6. —Excuse me, when are we going to have a picnic?

  —I’m not sure. Ask our monitor, please. He   know.

  A. need B. can C. may D. shall

  7. (2013广州中考)Thanks for your invitation, b ut I’m so sorry I can’t go. I need to

  and help my brother with his English at home.

  A. take away B. take off C. take care of D. take out of

  8. The girl is talented in   singing   dancing, so she was chosen to perform at the Spring Festival Gala.

  A. either; or B. not only; but also C. neither; or D. neither; nor

  9. Yesterday Li Ming went to the village   he lived five years ago.

  A. when B. which C. where D. that

  10. —Hi, Tony. Here is a letter for you.

  —Thanks. I wonder   .

  A. who the letter was from B. who was from the letter

  C. who was th e letter from D. who fro m the letter was

  Ⅲ. 完形填空(20分)

  Some students cheat(作弊)because they’re busy or lazy and they want to get good grades without 1 the time studying. Other students might feel that they can’t 2 the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, it isn’t a good idea.

  A student who thinks cheating is the only way to pass a test 3 to talk with the teacher and his or her parents so they can find some better ways together. Talking about these problems and 4 them out will help feel better than cheating.

  If a student gets caught cheating, the teacher may give a “zero” on the test, send him or her to the head teacher’s 5 , and call his or her parents. Worse than the 6 grade may be the feeling of having disappointed those people, like parents and teachers. A parent may worry that you are not an 7 person and a teacher might watch you more closely the next time you’re taking a test.

  There are plenty of reasons why a kid shouldn’t cheat, but some students have already cheated. If that’s you, it’s 8 too late to stop cheating. Cheating can become a 9 , but a student is always able to act better and make better 10 . It might help to talk the problem over with a parent, teacher, or friend.

  1. A. taking B. spending C. costing D. using

  2. A. write B. exercise C. pass D. expect

  3. A. decides B. hopes C. refuses D. needs

  4. A. breaking B. dreaming C. missing D. working

  5. A. office B. school C. seat D. conversation

  6. A. natural B. dangerous C. anxious D. bad

  7. A. outside B. boring C. interesting D. honest

  8. A. always B. never C. once D. neither

  9. A. menu B. medicine C. habit D. match

  10. A. education B. decisions C. challenges D. risks

  Ⅳ. 阅读理解(20分)

  A

  We need your name, year of birth, home address(city and state), phone number, school name and e-mail address so that we can e-mail you if your work is published(出版).

  The sentence “I promise that the work is original(原创的)”must be written on the top of your writing, and then you must write down your name.

  Keep sending your works all winter! You can mail your works to Chester Press Box 172, Chester, Cheshire, visit www. Chesterpress. edu or submit(注册)at Chesterpress. edu.

  Please remember the following points:

  ★You should keep a copy for yourself.

  ★Your work may be corrected. We keep the right(权利)to correct and publish it in any form without your permission.

  ★If you d on’t want your name and address for our record, we will not return your work that you send to us.

  根据短文内容, 选择最佳选项。

  1. Which of the following is NOT mentioned in this passage?

  A. Phone number. B. School name.

  C. School address. D. Year of birth.

  2. From the passage, we know that Chester Press is probably a   .

  A. magazine B. film

  C. game D. club

  3. Which of the following is NOT true according to this passage?

  A. You can send your works in winter.

  B. Editors at Chester Press c annot correct your works.

  C. You have to make sure that your works are original.

  D. You will be told by e-mail if your work is published.

  4. What do we know from this passage?

  A. You can send your works by post.

  B. You must type the works yourselves.

  C. You aren’t allowed to keep your own copy.

  D. Your works cannot be published without your permission.

  5. Who might be interested in this passage?

  A. Nurses. B. Book sellers.

  C. TV reporters. D. Writers.

  B

  Do you think there is a ghost(鬼)in the world? More than 20 years ago, a student jumped from the top of the clock tower in the University of Birmingham. He did this only because he failed his final exam.

  After his death, a superstition(迷信)began: Anyone who walks under the clock tower will have bad luck in his exam. Years later, students there still remembered the story of the tower. Although Birmingham is the second largest city in Britain, the university is green and quiet. The grass around the tower has been worn away by the feet of students who refuse to pass underneath the tower.

  The university had to pave(铺)extra paths, so students could w alk to their classrooms without passing under the most terrible area. But, one day just before an important exam, a top student in the university walked under the clock tower because he was lost in thought. However, he got high marks in the exam the next day. Quickly students all knew about it. Then they realized that the most important thing is working hard.

  Whenever I go under the clock tower, I will tell myself, “Working hard is the key to success. ”

  6. Why did the stude nt jump from the top of the tower?

  A. Because he saw a ghost there.

  B. Because he was very careless.

  C. Because he didn’t pass his f inal exam.

  D. Because there was no risk.

  7. The University of Birmingham lies in   .

  A. the largest country

  B. the middle of America

  C. the largest city in B ritain

  D. the second largest city in Britain

  8. The grass around the tower has been worn away by the students who   .

  A. think the grass is really beautiful and like to walk on it

  B. think they will fail exams if they walk under the tower

  C. believe anyone who walks under the tower will die

  D. know there is a ghost in the tower and are afraid of it

  9. What did the university do with the problem?

  A. It paved other roads for the students.

  B. It ordered students to walk under the tower.

  C. It moved the clock tower away at last.

  D. It didn’t do anything for the students.

  10. What’s the writer’s opinion in the passage?

  A. He thinks it’s dangerous to risk walking under the clock tower.

  B. He doesn’t believe the story is true.

  C. He thinks the story is interesting.

  D. Working hard is important to success.

  第Ⅱ卷(共40分)

  Ⅴ. 词汇运用(10分)

  根据句意及首字母或汉语提示完成单词。

  1. —What’s your p     to study hard?

  —To get good grades, of course.

  2. When you go on a p     , you should pay attention to fire.

  3. The police have been trying to     (阻止)them carrying weapons(武器).

  4. I want to     (表达)my thanks to him.

  5. Young people usually have more     (精力)than the old.

  Ⅵ. 完成句子(10分)

  1. 那辆黄色的电动车是王林的。

  The yellow e-bike           Wang Lin.

  2. 我的爷爷以前是个老师。

  My grandfather                 a teacher.

  3. 这个箱子太小了, 装不下这么多书。

  The box is     small     hold so many books.

  4. 你妈妈一定正在厨房里做饭。

  Your mother                 in the kitchen.

  5. 我不知道他是否会来。

  I                 if he will come.

  Ⅶ. 补全对话(10分)

  选择方框内合适的句子补全对话, 有两项多余。

  A. We must be dreaming, aren’t we?

  B. The white woman must be a policewoman.

  C. Maybe we should call the police.

  D. What a big helicopter!

  E. What an interesting movie!

  F. Yes, she could be a reporter.

  G. Look, the UFO is landing now.

  W: Look, Mark! There is a big helicopter flying high up in the sky!

  M: Wow!  1 Oh, no, it can’t be a helicopter. It’s too big. It must be a UFO.

  W: A UFO? What’s going on there?

  M:  2

  W: And there are some strange creatures getting out of it. They must be aliens.

  M: And the aliens are running after a white woman!  3

  W: No!  4 Hey, wait a minute. What’s that, Mark?

  M: Isn’t that a black woman with a camera?

  W:  5

  M: No, look at all those other black people not far from the UFO. They are actors. They must be making a movie about UFO. Ha-ha. .

  Ⅷ. 短文填空(10分)

  Reading newspapers has becoming an important part of our everyday life. Many people read newspapers a 1 the first thing to do in the morning. O 2 read newspapers as soon as they are free during the day so that they can learn what is h 3 in the world.

  Sometimes, however, we do not have e 4 time to read all the news carefully, so we just take a quick look at the front page, at other times, we may be in such a h 5 that we only have a few minutes to look at the names of the passages.

  Newspapers can be found everywhere in the world. We can get many different kinds of newspapers in the big cities, of course, but in some of the mountain v 6 we can see few newspapers.

  Some newspapers are published o 7 a week, but most of the newspapers are published once a day with many pages, some even published twice a day! As you know different people e 8 reading different newspapers, some like sports news, some like economic news and others prefer short stories. They just choose what they are i 9 in.

  Today newspapers in English have the l 10 number of readers in the world.

  Ⅸ. 书面表达(20分)

  你在半夜时突然听到敲门声, 请根据下面表格中的信息判断敲门者是谁, 并写出理由, 约60~80个词。

  提示词: knock n. &v. 敲; 击

  Making inferences Reasons

  not be parents at home

  not be a thief not knock at the door

  might be neighbors want some help

  probably or certainly be aunt like knocking at the door

  Who could it be?

  参考答案:

  Ⅱ. 单项选择(20分)

  1.【解析】选C。考查名词辨析。由“The baby is sleeping. ”可知想让孩子停止吵闹。noise“喧闹声; 叫喊声; 噪音”。make noise“制造噪音; 吵闹”。故选C。

  2.【解析】选C。考查动词的词义辨析。make使, 让; take带走, 拿走; prevent阻止; cause引起。由句意“多加小心, 那么我们就会阻止这些事故”可知C项符合句意。

  3.【解析】选C。考查疑问词辨析。由答语“我猜是琳达的”可知问句询问“ 这个排球是谁的? ”whose“谁的”。

  4.【解析】选D。考查不定代词的用法。题干是个一般疑问句, 由句意“——有人帮你做这项工作吗? ——没人, 我自己完成的。”可知应选D。

  5.【解析】选A。考查it作形式主语的用法。It’s+ adj. +for sb. +to do sth. 句式中, 真正的主语是不定式(短语), it作形式主语。

  6.【解析】选C。考查情态动词的用法。由I’m not sure. Ask our monitor, please. “我不清楚, 问问我们班长吧”可知后句意为“他也许知道”。may意为“也许”, 表不太肯定的推测。故选C。

  7.【解析】选C。考查短语辨析。take away“带走”; take off“起飞”; take care of“照顾”; take out of“从……取出”。由句意“……我需要在家照看我弟弟并帮他学英语。”可知选C。

  8.【解析】选B。考查短语辨析。either. . . or. . . 或者……或者……; not on ly. . . but also. . . 不但……而且……; neither. . . nor. . . 既不……也不……, 由句意“那个女孩在唱歌和跳舞方面都有天赋, 所以她被选到春晚表演节目”可知B项符合句意。C项是个错误搭配。

  9.【解析】选C。考查定语从句。先行词village是表示地点的名词, 且关系词在从句中作状语, 所以选C。

  10.【解析】选A。考查宾语从句的用法。宾语从句的语序要用陈述语序。答语句意为“多谢。我想知道这封信是谁寄来的”。所以选择答案A。

  Ⅲ. 完形填空(20分)

  1.【解析】选B。考查动词的用法。由语境知: 有些学生考试作弊是因为不肯花时间学习却想取得好成绩。“spend +时间+doing sth. ”意为“花费时间做某事”, 固定搭配。故选B。

  2.【解析】选C。考查动词的词义辨析。句意: 另一些学生可能觉得如果不作弊就考不及格。pass the exam“通过考试; 考试及格”。

  3.【解析】选D。考查语境理解。句意: 认为只有作弊才能及格的学生需要和老师或者父母交流以便于共同找出更好的方法。need to do sth. “需要做某事”。

  4.【解析】选D。考查固定短语。句意: 谈论这些问题和解决这些问题将会比在考试中作弊感觉好得多。work out“解决”。

  5.【解析】选A。考查语境理解。由上下文语境知: 如果考试作弊被抓, 老师有可能送作弊者去校长室。office“办公室” 。

  6.【解析】选D。考查语境理解。句意: 比成绩不好更糟糕的是让父母或老师之类的人失望的感觉。bad grade“不好的成绩”。

  7.【解析】选D。考查形容词的词义辨析。句意: 父亲或母亲可能担心你不是一个诚实的人, 而且下次考试时老师可能盯你盯得更紧。

  8.【解析】选B。考查副词的辨析。句意: 如果是你的话, 任何时候停止作弊都不晚。It’s never too late to do sth. “做某事永远不嫌晚”。never“从不; 绝不”。

  9.【解析】选C。考查语境理解。作弊可能会成为一种习惯。

  10.【解析】选B。考查固定短语。句意: 学生总是能够表现得更好并做出更好的决定。make decisions“做决定”。故选B。

  Ⅳ. 阅读理解(20分)

  1.【解析】选C。细节理解题。读第一段内容可知, 没有提及学校地址。

  2.【解析】选A。推理判断题。由短文内容可以看出, 是关于征稿的, 故四个选项中A项最合适。

  3.【解析】选B。细节理解题。从三条规则的第二条可以得知B项是不对的。

  4.【解析】选A。细节理解题。由第三段内容可知你的作品可以以邮寄的方式投稿。

  5.【解析】选D。推理判断题。由短文内容可以看出, 是关于征稿的, 因此作家可能对此感兴趣。

  6~10. CDBAD

  Ⅴ. 词汇运用(10分)

  1. purpose 2. picnic 3. prevent 4. express 5. energy

  Ⅵ. 完成句子(10分)

  1. belongs to 2. used to be 3. too; to 4. must be cooking 5. have no idea

  Ⅶ. 补全对话(10分)

  1~5. DGACF

  Ⅷ. 短文填空(10分)

  1. as 2. Others 3. happening 4. enough 5. hurry

  6. villages 7. once 8. enjoy 9. interested 10. Largest

  Ⅸ. 书面表达(20分)

  【参考范文】

  Who could it be?

  There was a lou d knock at the door at midnight. The knock woke me up. Who could it be? It couldn’t be my father or mother, because they were staying at home. It couldn’ t be a thief. The thief was afraid, and he couldn’t knock at the door. It might be my neighbor. Maybe he wanted some help. Oh, it must be my aunt. She likes knocking at the door at midnight.



中考试卷及答案 中考英语全真模拟试卷答案